profilOLDALAK logo

Bormarketing Műhely Kht.

logo
Bormarketing Műhely Kht.

Fax: 99 508-836

Szolgáltatások:

  • Rendezvényszervezés
  • Közösségi marketing
  • Pályázatfigyelés, készítés
  • Gazdasági tanácsadás
homeImage

Kapcsolatfelvétel

  Nem vagyok robot.  
Köszönjük az érdeklődést!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
A borvidékünk Magyarország egyik legrégibb történelmi hagyományokkal büszkélkedő borvidéke. A poncichterek, németajkú gazdák, messze földön híressé tették a soproni bort. A városra jellemző, hogy más borvidékekkel ellentétben a pincéket nem a szőlőhegyekbe, hanem a városban, saját házaik alá építették.


A borvidék legértékesebb területe a Fertő tó környéki hegyoldalakon, lankákon, napjainkban mintegy 1500 hektárnyi területet foglal magába. A Világörökség Bizottság a Fertő tavat az azt övező településekkel együtt 2001-ben, mint kultúrtájat vette fel a Világörökségi Listára. A Fertő tó vidéke geológiai és geomorfológiai érdekességek egyedülálló változatosságát tárja elénk. Számos részre osztják a klimatikus határok, így a viszonylag kicsiny területen belül rendkívüli módon változatos állat- és növényvilág létezik: kontinentális alföldi sztyeppei tó, szub-mediterrán dombok és szub-alpin hegyek, értékes szikes puszták, valamint előfordulnak magashegységek is .
A monarchia idejében a szőlőterületek egy borvidéket alkottak a Sopron-Ruszt-Pozsonyi néven és hasonló fajták és művelési módok jellemezték őket. A szőlőskerteket pusztító járványok és a történelem viharai aztán külön fejlődési pályára állították a borvidéket míg ma Ruszt elsősorban a fehér szőlőfajtákról és az aszúról (Ausbruch) híres, addig a Soproni borvidéken a kékszőlő, főleg a kékfrankos termelése kiemelkedő (Sopron a kékfrankos fővárosa), de jelentősek még a Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot, és Pinot noir ültetvények is. A fehérborfajták közül pedig a Zöld veltelini, a Chardonnay, a Tramini, a Zenit, a Sauvignon blanc, és a Korai piros veltelini emelhető ki.
A borvidék érdekessége, hogy az itteni klíma a késői szüretelésű édes borok előállításának is kedvez. Ezek a borok nem új keletűek a vidékünkön, jelenlétük 1524-re vezethető vissza.

Borászatok:

András Pince

A gazda szőlői a jó adottságú, világörökség részét képező Fertő parton (az ország egyik legszebb táján), és a hegyek lábánál elterülő Harkai platon találhatók.

Borfajták:
Kékfrankos, Merlot, Rosé, Cabernet sauvignon, Cuvée, Veltelini, Tramini.

Cím: 9400 Sopron, Kitaibel Pál u. 15.
Tel: 99-321-670

Nyitva tartás:
Szerda-Csütörtök: 16.00-22.00, Péntek-Szombat: 16.00-24.00, Vasárnap: 16.00-21.00, Hétfő-Kedd: szünnap
Ülőhelyek száma: 62 fő (kerthelyiség is van)

Brummer Borászat

Borászatunk szolgáltatásai: borbemutató, pincelátogatás, a pince megtekintése 40 fő részére, kóstolás közvetlen hordókból, bor ajándékküldés, borcímkézés névre szólóan, turistaszüret. Szeretettel várjuk nagycenki pincénkben!

Borfajták:
Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Tramini, Zöld veltelini
Termőhely: Nagycenk, Agg-hegy

Cím: 9485 Nagycenk, Gyár utca 50.
Tel: 99-532-048, 99-532-047, 20-9588-942
Email: brummerg@freemail.hu
Web: http://brummer-pinceszet.internettudakozo.hu

Nyitva tartás:
minden nap 8.00-23.00
Ülőhelyek száma: 250 fő

Dr. Szita és Fia Pincészet

Pincészetünk 2000-ben alakult, családi vállalkozás keretében. Meglévő és telepítés alatt álló ültetvényeink fekvése és fajtaösszetétele valamint a személyi és tárgyi feltételek biztosítják a színvonalas szakmai munka alapját, amelyről a borkedvelők boraink kóstolásakor reményeink szerint meggyőződhetnek. A borvidékünk adottságai lehetővé teszik, hogy a megfelelő technológiával és lelkiismeretes szakértő munkával olyan borok kerüljenek ki pincészetünkből, amelyek méltó módon képviselik a Hűség Városát úgy hazánkban, mint határainkon túl.

Borfajták:
Rosé, Kékfrankos, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Merlot

Cím: 9494 Sopron-Balf, Bozi u. 23.
Tel: 99-339-890, 30-936-41-17
Email: info@szitapince.hu
Web: http://www.szitapince.hu

Nyitva tartás:
egész évben előzetes bejelentkezés szerint

Fényes Pince

Legyen akár fáradt kerekező, kimerült vándor, vagy elvakult bor-szerelmes, a Fényes Pincében egy kicsit megáll az idő, míg a szőlőtőkék árnyékában elkortyol egy pohár nemes bort. A Fényes család pincéje a Fertő tó partján, Fertőrákos és Balf között, vadregényes környezetben, a szőlőskertek szívében, saját termelésű és palackozású, nemes borokkal várja a borbarátokat és felfrissülni vágyókat. A tó magyarországi területén az egyetlen kerékpáros pihenő nyitott borpincével, ahol termelői boreladás mellett üdítő, kávé, szendvics, fagylalt is fogyasztható. Díjnyertes borainkat hangulatos borkóstolókon, bortúrákon ízlelheti meg, aki betér hozzánk. A pince otthont adhat szőlészeti és borászati szakmai bemutatóknak, családi- és céges rendezvényeknek és még számos vidám, izgalmas programnak. Szolgáltatásaink körét folyamatosan bővítjük, hogy a borospince varázsos hangulata mellett a mindennapok kényelmét is biztosíthassuk vendégeinknek. Várjuk Önt is baráti vendégszeretettel!

Borfajták:
Zöld veltelini, Tramini, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet sauvignon barrique, Zweigelt

Cím: 9400 Sopron, Présház telep
Tel: 99-702-287
Email: pince@fenyszoft.hu
Web: http://www.fenyespince.hu

Nyitva tartás:
Minden nap: 10.00-18.00
Ülőhelyek száma: 50 fő (+kerthelyiség)

Fuchs Borozó

Festői környezetben, a Fertő tóra néző kilátással, hangulatos szőlőlugasban kortyolgathatja italát a Fuchs Borozóba betérő vendég. Vidám családi kisvállalkozás, ahol a háziasszony mosolya és a jobbnál jobb borok tovaűznek minden gondot. A Fuchs borozóban kiváló borok, barátságos udvar, madarak, jó levegő, gyönyörű növények, és szép kilátás a Fertő partra várják a vendéget. Szeretettel hívjuk Önt is!

Borfajták:
Kékfrankos, Kékfrankos rosé, Zöld veltelini, Cabernet sauvignon

Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 246.
Tel: 99-355-105

Nyitva tartás:
április 01. és október 31. között kedd - vasárnap: 15.00 - 22.00
Ülőhelyek száma: 50+50 fő a kerthelyiségben

Gangl Borászat

A 200 éves, hegybe vájt pincerendszert a belvárostól fertájóra alatt érhetik el a látogatók. Családunk szőlész-borász hagyományai másfél évszázadra nyúlnak vissza. A betérő vendégek kiállítás keretében tekinthetik meg a család egykori muzeális termelőeszközeit. Viniczai Sándor, szakújságíró írta rólunk: "Föld alá álmodott világ. Városka az utca szintje alatt. Sikátorokkal, nagyobb terekkel. Igazi csemege borkedvelő barlangi medvéknek." Szeretettel várjuk kedves vendégeinket szakmai kommentálással egybekötött bortúráinkon, ami felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára.

Borfajták:
Kékfrankos, Merlot, Zweigelt, Sauvignon blanc, Kékfrankos rosé, Cabernet sauvignon

Cím: 9400 Sopron, Lehár F. u. 58-62.
Tel: 20-448-58-08, 70-276-22-48
Email: gangl.pince@chello.hu
Web: http://www.ganglbor.hu

Nyitva tartás:
Előzetes bejelentkezés alapján egész évben

Iváncsics Pincészet

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdálkodások egyike a Soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelő pincénkben. Várjuk látogatását!

Borfajták:
Zöld veltelini, Merlot rosé, Kékfrankos, Merlot, Cabernet sauvignon, Cuveé (Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir), Merlot barrique, Cabernet sauvignon barrique

Cím: 9400 Sopron, Szegfű u. 30.
Tel: 99-317-262, 30-532-06-61
Email: ivancsicspince@freemail.hu

Nyitva tartás:
Minden páros héten pénteken 15.00-19.00

Jandl Pincészet

Szeretettel köszöntjük a Soproni borvidéken, a Jandl család pincészetében. Családunk a több évszázados poncichter kultúra hű képviselője. A múltba visszatekintve, a szőlőtermelő őseink tisztelete, a tradíciók ápolása kötelez bennünket. A szőlő iránti rajongás, és a bor szeretete jegyében, apa és fia képviseljük azt a tipikus családi vállalkozást, amely 8 és fél hektár saját és részben bérelt területen gazdálkodik. A Jandl családi borgazdaság úgy érzi, hogy megtermelt szőlőből származó borokat, a mindig fokozódó piaci versengés közepette, csak úgy tudja értékesíteni, ha mindent megtesz annak érdekében, hogy a maximumot teljesítse. Ennek tükrében tevékenykedik a Jandl család, és az őket körül vevő olyan személyek, akik a szőlővel és borral való tevékenységet nem csupán munkának, hanem életformának is tekintik.

Borfajták:
Zöld veltelini, Kékfrankos rosé, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Syrah

Cím: 9421 Fertőrákos, Patak sor 26.
Tel: 99-355-048, 20-419-14-11
Email: jandlbor@jandl.hu
Web: http://www.jandl.hu

Nyitva tartás:
A hét minden napján csütörtök kivételével 17.00 - 22.00, télen Hétfő - Vasárnap: 11.00 - 22.00
Ülőhelyek száma: 50 fő (kerthelyiség is van)

Karádi Családi Borház

A Karádi család 1990 óta foglalkozik szőlőműveléssel, és borászattal a Soproni borvidéken. Szőlőterületeinken a borvidék legjellemzőbb fajtái termesztjük. Borászatunk Soprontól 3 km-re, Sopron-Jánostelepen található. Különleges borainkat korszerű borászati technológiával készítjük, majd saját palackozó üzemünkben palackozzuk, és pincénkben évjáratok szerint érleljük. A pincészetnél borkóstolási lehetőséget biztosítunk kellemes, családias környezetben, szakmai kommentálással. Specialistásaink: borkóstoló a szőlőben, borkóstóló exkluzív városi pincében, szüreteltetés, egész napos programszervezés, hajókirándulással egybekötött borkóstoló a Fertő tavon.

Borfajták:
Zöld veltelini, Tramini, Chardonnay, Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot noir

Cím: 9407 Sopron, Jánostelep
Tel: +36 99-313-985, +36 30-9932-680
Email: info@bor-rend.hu
Web: http://www.bor-rend.hu

Nyitva tartás:
telefonos egyeztetés szerint
Ülőhelyek száma: 35 fő

Luka Pincészet "Hommage a Papa"

Családunk szőlőtermesztéssel kapcsolatos hagyománya évszázadokra tekint vissza. Ültetvényeink a Fertőrákos - Balf közötti dombsoron találhatóak, ahol az egyedülálló Fertő tó menti klíma, a kiváló talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról, amire Cabernet sauvignon, Pinot noir, Kékfrankos és Zweigelt szőlőinknek feltétlenül szükségük van. Ezen a két hektárnyi területen gazdálkodunk, s mind belföldi mind külföldi viszonylatban sikereket könyvelhettünk el. A mód ahogy a borainkat készítjük, ötvözi őseink örökérvényű szabályait, korunk alapvető technológiai eljárásaival. S mire számíthat, aki Luka bort kóstol? Férfias karakter és női könnyedség érdekes kettősségére. Hiszem, hogy boraink nem csupán kellemes nedűk, hanem palackba zárt könyvek, amelyek mesélnek és mesélnek... a városunkról, az emberről és a sorsunkról. Szeretettel ajánlom borainkat!

Borfajták:
Cabernet sauvignon, Pinot noir, Kékfrankos és Zweigelt

Cím: 9400 Sopron, Zerge u. 19.
Tel: 99-316-379, 30-272-50-14
Email: info@lukawine.com
Web: http://www.lukawine.com

Nyitva tartás:
Borprezentáció előzetes bejelentkezés alapján.
Specialitás: Zweigelt selektion (Challange du vin 2004 bordeaux-i borverseny aranyérem)

Pálos Pince

Sopron-Bánfalván a Pálos rendi szerzetesek által 1771. évben épített 563 m2 alapterületű pincében 8 fő tulajdonos borászkodik. Tagok: Aradi Krisztina, Dely Levente, Horváth Imre, Kocsis János, Major István, Reitter János, Taschner István, Zsugonits József. A tagok egyénileg és közösen művelt szőlőiből fahordós érleléssel készül a vörösbor. Az értékesítés egyénileg és közösen történik. A közel 300 éves falak között, a boltíves pincében 10 féle bor is kóstol- ható. Egyéb programként megtekinthető a pince mögött épült templom és kolostor, ahonnét gyönyörü panoráma tárul elénk.

Borfajták:
Kékfrankos, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Zweigelt, Rozé, Zenit, Zenit késői szüret

Cím: Sopron, Gesztenyés krt. 64.
Tel: 06-30-438 1710
Email: horvathvin@freemail.hu; borbarat@soproniborvidek.hu

Nyitva tartás:
előre egyeztetett időpontban
Ülőhelyek száma: 40 fő

Pfneiszl Hungarian Vineyards

Az egyik legszebb kincs, az életöröm. Ennek megtalálásában segítik Önt a Pfneiszl Pince borai. A pincészet tulajdonosaiból sugárzó barátságosság, a tisztességes munka palackban tükröződő eredménye, a vidámság meghittsége elfeledtetik a nehézségeket és megadják Önnek a régen várt nyugalmat. A Borászat számtalan aranyérmet nyert különböző megmérettetéseken, az őszinte vendégszeretet mégis a legnagyobb kincse Elisabeth és Franz Pfneiszl-nek.

Borfajták:
Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah, Zenit

Cím: 9400 Sopron, Feketevárosi u. 13.
Tel: +36-30-937-20-39
Email: wine@pfneiszl-vineyards.com
Web: http://www.pfneiszl-vineyards.com

Nyitva tartás:
Előzetes bejelentkezés alapján
Ülőhelyek száma: 20-25 fő

Prinyő Borozó

A Princzes családban a szőlészet, borászat szeretete a régi időkre vezethető vissza. Jelenleg öt hektáron gazdálkodunk, a fajtaválaszték kialakításakor ügyeltünk napjaink fogyasztási igényeire a Soproni borvidékre jellegzetességeinek megőrzése mellett. A Prinyő borozó 120 férőhelyes, pincelátogatás, borkóstolók, egyéb rendezvények, összejövetelek ideális helye. Érdekesség a borozóban: Faragó Miklós festőművész mennyezeti-, ablak- és fali díszítői. Szeretettel köszöntjük Önt vendégeink között!

Borfajták:
Tramini, Sauvignon blanc, Zweigelt, Kékfrankos rosé, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cuvée-k, barrique borok.

Cím: 9400 Sopron, Koronázó domb
Tel: 99-334-042

Nyitva tartás:
A hét minden napján vasárnap kivételével 15.00 - 23.00
Ülőhelyek száma: 120 fő (kerthelyiség is van)

Ráspi Borászat

A borászat szellemisége, alapvető borászati célkitűzései: * "Alkotni és elkápráztatni." * "A bort a tőkén, a bogyóban sűrítem." A természet által megalkotott ízek megtartásával. Hisz a bor a címkéken is látható talajból, esővízből, a szőlőgyökér laboratóriumán keresztül, napenergiával a borvidék természetes flórájával készül. A bor öreg tőkékről szüretelt szőlőből drasztikus hozamkorlátozással (1000-1800 kg/hektár), csillámpalás és mészköves talajról, kisegítő és segédanyagok felhasználása, és fajélesztők alkalmazása nélkül készült (csak a már több évszázada használt borként a minimális szükséges mennyiségben). Horváth József(Ráspi)

Borfajták:
Kékfrankos, Kékfrankos rosé,Cabernet sauvignon, Zweigelt, Máté cuveé

Cím: 9421 Fertőrákos Fő u. 72.
Tel: 99-355-146
Email: raspi@raspi.hu
Web: http://www.raspi.hu

Nyitva tartás:
Minden nap: 11.00 - 23.00

Szedenik Pince

A bortermelő ősök már a XVII. századtól gazdálkodtak e vidéken. A 34 éves Szedenik Béla gazdapolgár borászattal és melegkonyhás vendéglátással foglalkozik. Melegkonyhás éttermünk a Bacchus Étterem, amely Sopron belvárosában a kettős várfal tövében helyezkedik el. Az étterem mintegy négyszáz éves boltíves, eredetiben meghagyott pincéje kitűnően alkalmas borkóstolók, rendezvények lebonyolítására. A kerthelyiségben forró nyári estéken örökzöldek között, lobogó fáklyák mellett ízlelhetjük a Szedenik borokat, s hozzá kínálunk mintegy 70 féle házias ételspecialitást, mint például poncichter vadásztokány dödölével, Bacchus pityókás pecsenye héjas burgonyával, almás-boros csirkemell párolt rizzsel.

Borfajták:
Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Zweigelt, Királyleányka, Kékfrankos rosé

Cím: 9400 Sopron, Szt. György u. 15.
Tel: 99-340-017, 20-347-00-19

Nyitva tartás:
Hétfő - Vasárnap 11.00 - 22.00
Ülőhelyek száma: 110 fő (étterem és pince) + 60 fő (kerthelyiségben)

Taschner Borház

Családi vállalkozásunk mögött egy több generációra visszavezethető poncichter család áll. A gondos szőlőműveléssel termesztett szőlőt a bor fajtájának, jellegének megfelelő hagyományos vagy reduktív módon dolgozzuk fel, érleljük borrá. Családi vállalkozásunk 2004-ben mérföldkőhöz érkezett: megnyitottuk új telephelyünket Sopron Pihenőkereszt városrészben. A Borház egykori szőlőültetvényünk helyén, enyhe déli fekvésű domboldalban található, csodálatos panorámával a városra és a környező hegyekre. A teljes borászati vertikum megtalálható itt a szőlőfeldolgozástól az érlelésen át a palackozásig. Kóstoltató helyiség és vinotéka várja látogatóinkat, továbbá néhány vendég fogadására alkalmas szobákat is kialakítottunk.

Borfajták:
Malvosier, Irsai Olivér, Zenit, Sauvignon blanc, Kékfrankos rosé, Zweigelt, Kékfrankos, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Zweigelt barrique, Napoleon cuvée

Cím: 9400 Sopron, Balfi u. 164.
Tel: 99-506-605, 20-9315-225
Email: mywines@taschnervin.hu
Web: http://www.taschnervin.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 8.00-16.00, illetve nyitvatartási időn kívül előre bejelentkezés alapján
Ülőhelyek száma: 20 fő (bővíthető max. 45 főig)

Tóth Pincészet

Családi mottóként valljuk és vállaljuk, hogy ez az a munka, ahol a remélt sikereken túl a kőszegi hegyoldal és a bor évezredekre nyúló kapcsolatának és harmóniájának megőrzése számunkra elkötelezően fontos.

Borfajták:
Kőszegi Tramini Kőszegi Kékfrankos Rosé Kőszegi Kékfrankos Kőszegi Zweigelt Kőszegi Cabernet Sauvignon Kőszegi Cuvee (Kékfrankos x Zweigelt x Cabernet Sauvignon)

Cím: 9730 Kőszeg, Kórház u. 6.
Tel: (+36)94-361-370, (+36)94-364-128
Email: info@tothpinceszet.hu
Web: http://www.tothpinceszet.hu

Nyitva tartás:
hétfőtől péntekig: 15 - 21h, szombaton: 09 - 21h, vasárnap: 09 - 21h
Ülőhelyek száma: 25 fő

Töltl Pincészet

A Fertő tóra néző kilátással, festői környezetben Soprontól műúton megközelíthetően, a Felsőkereszthegyen szőlőskertekkel övezve, a Fertő-Hanság Nemzeti Park tájvédelmi körzetében helyezkedik el a pincészetünk. Családunk szőlőtermesztéssel és borászattal kapcsolatos hagyományai az 1566-os évig nyúlnak vissza. (Első írásos emlék, ahol a család neve említésre kerül.) Tipikusan családi vállalkozásként, elődök hagyományait őrizve, de egy korszerű, modern pincészet előnyeit kihasználva készítjük borainkat. Termőterületeink a kiváló mikroklímával rendelkező Fertő tó partján helyezkednek el.

Borfajták:
Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Pinot blanc

Cím: 9421 Fertőrákos, Felsőkereszthegy Szőlős 0176/18 hrsz
Tel: 99-323-702, 30-946-53-87

Nyitva tartás:
A hét minden napján 16.00 - 20.00
Ülőhelyek száma: 30 fő

Vincellér-ház

A Vincellér-ház jellegzetessége a Sopronban egyedülálló késői szüretű "aszú" jellegű bor, a Zenit. Érdemes ellátogatni az 1811-12-ben épített fertőbozi Széchenyi Pincénkbe, ahol a borkészítés technológiája közelebbről is szemügyre vehető. Mikó István színművész írta rólunk: "A boros gazdák lelkesedése, megszállottsága a borászat iránt igen tiszteletre méltó, egyszerűen értik a dolgukat. Ezt a pincét mindenkinek látnia kell." Szeretettel várjuk!

Borfajták:
Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet sauvignon, Pinot noir, Zöld veltelini, Zenit, Tramini, Chardonnay, Sauvignon blanc

Cím: 9400 Sopron, Balfi u. 121.
Tel: 99-357-602, 20-96-65-961, 20-95-71-594
Email: vinceller.mps@axelero.hu

Nyitva tartás:
Hétfő: szünnap, Kedd-Csütörtök: 11.00 - 22.00, Péntek-Szombat: 11.00 - 01.00, Vasárnap: 11.00 - 21.00
Ülőhelyek száma: 50 fő a borozóban, 55 fő a kerthelyiségben

VINEX Borászat

A VINEX Borászat a Soproni borvidék egyik legnagyobb borászata. Jelenleg évi 18 - 20 ezer hl bort készítünk, melynek alapanyaga többek között a 35 hektárnyi saját szőlőültetvényekről származik. Boraink készítésekor kiemelkedő szerepet kap a hagyományos soproni ízvilág. A borok nagy részét fahordókban dolgozzuk fel. Ennek megvalósítására szolgál a város legnagyobb pincéje, melyben kettő, az 1800-as években épült betonhordó is található. Termelő pince bemutatásával egybekötött borkóstolóval várjuk vendégeinket előzetes bejelentkezés alapján.

Borfajták:
Zöld veltelini, Tramini, Merlot, Kékfrankos rosé, Kékfrankos, Cabernet sauvignon

Cím: 9400 Sopron, Rákóczi Ferenc u. 39.
Tel: 99-506-320
Email: vinex@vinex.hu
Web: http://www.vinex.hu

Nyitva tartás:
Pincelátogatás előzetes egyeztetés alapján, borkimérés minden nap 6.00 - 14.00
Ülőhelyek száma: 10 fő

Weninger Pincészet

Franz Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a Soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 1995-ben "Az év borásza" kitűntető címet nyerte el Ausztriában. 2002-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztráliában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 30 ha kitűnő területen gazdálkodik a Spern Steiner és Frettner dűlőkben. "Célom a helyi mikroklíma illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, un. terroir borok készítése. Szeretnénk elérni, hogy a Soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!"

Borfajták:
Rosé, Kékfrankos, Merlot, Syrah, Pinot noir, Cabernet franc

Cím: 9494 Balf, Fő u. 23
Tel: 99-531-082, 70-50-80-108
Email: balf@weninger.com
Web: http://www.weninger.com

Nyitva tartás:
Hétfőtől - Csütörtökig: 8.00-16.00, Péntek-Szombat: 9.00-17.00
Ülőhelyek száma: 10

Bormarketing Műhely Kht. | 9400 Sopron, Kölcsey F.u.5.  | 06-30-989-1384, 36 9

Hasonló céget keresel?
További vállalkozásokat találhatsz a profilOLDALAK-on az alábbi tevékenységek alatt: