profilOLDALAK logo

Kézműves lekvár, befőtt, gyümölcszselé

Bagó-Kocsis Ildikó

logo
"A nagymama főztje"
Bagó Arnold András őstermelő
Telefon: 20/964-4188

Szolgáltatások:

  • Termelői lekvárok
  • Gyümölcslekvár
  • Zöldséglekvár
  • Savanyúság
  • Gyümölcszselé

Kapcsolatfelvétel

  Nem vagyok robot.  
Köszönjük az érdeklődést!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált.

Nagymamám és Anyósom receptjeit használom. Bár városban, panelban nőttem fel, a szüleimnek mindig volt kiskertje, (volt, hogy három is), és már 10 éve, hogy kertes házban élünk.

A déligyümölcsön kívül szinte minden zöldséget és gyümölcsöt megtermelünk. Pontosabban citromunk is terem a teraszon, a gránátalma idén virágzott először és a goji bokrunk és szép termetesre nőtt két év alatt.


A befőzés során nem használok semmilyen tartósítószert sem. Lekvároknál csak a cukor és a gyümölcs, illetve a zöldség keverékemben a zöldség és a só.

A befőzési idényt a pitypang lekvárral kezdem és decemberben a kökénylekvárral fejezem be.

Mivel mindig többet sikerült befőznöm, mint a négytagú család szükséglete, ezért a többlet, ajándéknak is nagyon jó volt, karácsonyra, születésnapra, névnapra. Sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért úgy döntöttem, belevágok...Amiért fontos számomra, hogy mások is megkóstolhassák a termékeimet:
Talán a kor hozza, de már nem veszek meg a boltban semmi olyan élelmiszert anélkül, hogy meg ne nézzem, mit tartalmaz, hogyan készült.

Magunknak már vagy 20 éve befőzőm a télire valót. Amíg nem volt saját kertünk addig édesapám kertjéből, mióta van sajátunk, mindent megtermelünk.

Így kerül a fagyasztóba zöldség és gyümölcs (borsó, zöldbab, tök, meggy, cseresznye), a kamra polcaira a gyümölcs lekvárként és szörpként, teszek el savanyúságokat, melegen és hidegen, lecsót, paradicsom ivólevet és paradicsomszószt, ketsupot és csatnikat.

Mindezek között megtalálhatóak a hagyományos ízek, de imádok kísérletezni, a fiúk a fő kóstolóim.

A pitypangzselét tavaly és tavalyelőtt még csak ajándéknak főztem be, de már most látom, hogy jövőre az egész kertet be kell járnom a virágokért. Amikor ideköltöztünk nem füvesítettünk, egyik szomszédunk ősgyepnek hívja. 2002 előtt még legelő volt, tavasszal a szomszédok gyepe zöld, a miénk sárga. A pitypangban az a jó, hogy még azelőtt virágzik, mielőtt először le kellene vágni a füvet. Így teljesen „bio” marad, mert nem pöfögünk el fölötte a fűnyíróval.

Van olyan, amit júniusban főzők be és augusztus végére már nincs, de akad olyan is, ami a következő szezon elején még ott figyel a polcokon. Ez két okból lehetséges: vagy az előző évben hamar elfogyott, ezért most a sokszorosát teszem el, vagy a fiúk szerint nem annyira nyerő az ötlet.
A céklalekvár nagyfiamnak nem jön be, férjem viszont darált erős paprikával (ez is saját) keverve mustár és majonéz helyett eszi.

Mióta elkészült a kemencénk a kenyérrel próbálkozom. Előtte is sütöttem a sütőben, de a kemencében, mint minden másnál itt is leírhatatlan a különbség. Még kovász terén van mit tanulnom, de nyitott vagyok és kitartó. Ősztől beüzemeljük a füstölőt is, és onnantól már feldolgozott húskészítményt sem kell a boltban vennem.

Számomra nagyon fontosak a gyökerek.

Nagymamámtól tanultam főzni, Anyósom receptkönyvét pedig megörököltem.

Nagyon sok olyat készítek, amit mi találunk ki. Ebben a férjem jár az élen.

A kávés meggylekvár is ő ötlete volt, a kávés eperlekvár után. Féltem az íz azonosságtól, de a két gyümölcs teljesen máshogy adja vissza a kávé zamatát.


Aki a mi termékeinket választja, két dolgot biztosan kap:

Gyerekkorunk ízeit, tartósítószer mentesen. Akik különleges ízeket szeretnének kipróbálni, ők is találnak a fogukra valók.

Jöjjenek velem ezen az úton (ami remélem akadályoktól mentes lesz), induljunk el együtt a kezdetektől és kövessék nyomon "a nagymama főztje" mindennapjait, és ha gondolják, ha megkívánták, rendeljenek webáruházunk kínálatából, melyet az oldal alján található linken keresztül tudnak megtekinteni.

Kézműves lekvár

Kézműves lekvár - Meggylekvár
Kézműves lekvár - Kökénylekvár
Kézműves lekvár - Céklalekvár
Kézműves lekvár - Vörösboros körtelekvár
Kézműves lekvár - Kávés meggylekvár
Kézműves lekvár - Fűszeres cseresznyelekvár
Kézműves lekvár - Citromfüves málnalekvár
Kézműves lekvár - Feketeribizlilekvár
Kézműves lekvár - Kávés eperlekvár
nextBtn
prevBtn

Kézműves gyümölcszselé

Kézműves gyümölcszselé - fenyőrügyzselé
Kézműves gyümölcszselé - Pitypangzselé
nextBtn
prevBtn

Kézműves befőtt

Kézműves befőtt - Meg(g)y a joghurtba - Meggybefőtt
Kézműves befőtt - Meg(g)y a joghurtba - A meggybefőtt így megy a joghurtba
Kézműves befőtt - Meg(g)y a joghurtba - A meggybefőtt így megy a joghurtba - És én ezt így nagyon szeretem!!!!! - Kóstold meg te is!!
nextBtn
prevBtn
Bagó Arnold András őstermelő | 9061 Vámosszabadi, Széchenyi u. 21.  | 20/964-4188

Hasonló céget keresel?
További vállalkozásokat találhatsz a profilOLDALAK-on az alábbi tevékenységek alatt: